Напишете дума/думи за търсене

за здраве

;
Класическа паста Болонезе

Класическа паста Болонезе

необходими продукти: 1/2 пакет макарони (или друг вид паста) 1/2 малка глава лук 2 с.л. зехтин 250 г свинска кайма 1 ч.ч. смлени домати сол и пипер на вкус червен пипер по желание 100 г

Как да приготвим вкусни и лесни разядки  (+рецепти)

Как да приготвим вкусни и лесни разядки (+рецепти)

Разядки, дипове, пастети – всички те са чудесни върху препечена филийка с хляб и обикновено имат дълъг срок за съхранение. Затова е и толкова удобно да си имаме по нещо за мазане винаги в хладилника

Печен джолан с анасон и джинджифил

Печен джолан с анасон и джинджифил

Необходими продукти: 2 малки свински джолана с кожа 1 с.л. червен пипер 1 с.л. олио сол и черен пипер на вкус 1 малко парче джинджифил 1 цяла необелена глава чесън 2 зърна карамфил 1 зърно звезден

Ефектен десерт с ябълки

Ефектен десерт с ябълки

Необходими продукти: 400 г бутер тесто 2-3 големи ябълки 1 лимон 1 ч.л. сладко Начин на приготвяне: 1. Измийте ябълките и ги разрежете на половинки. Почистете ги от семките и ги нарежете на тънки

За какво помага етеричното масло от лавандула

За какво помага етеричното масло от лавандула

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила

Какви ястия да приготвим с модерните киноа и чиа (+рецепти)

Какви ястия да приготвим с модерните киноа и чиа (+рецепти)

Постоянно четем за киноа, чиа, кокосово мляко и масло, брашно от лимец, годжи бери и какви ли не още суперсъставки и храни, но когато се изправим пред тях в магазина

Тайната на сполучливия домашен хляб

Тайната на сполучливия домашен хляб

Хлябът трябва да се удари 100 пъти в масата, докато се меси, за да стане вкусен. Така твърди поверието на старите баби. Сигурно е вярно. Вашата навярно не прави така

Чътни - перфектното кулинарно бижу (+рецепта)

Чътни - перфектното кулинарно бижу (+рецепта)

Ще го срещнете също като чатни – наименованието идва от хинди и означава „намачквам“. Основното му предназначение е да допълни вкуса на храната, с която се сервира

Безценни съвети за приготвянето на сладкиши и печива

Безценни съвети за приготвянето на сладкиши и печива

Продължаваме нашата поредица със съвети за по-здравословно и по-вкусно приготвяне на ястия.  1. За да извадите лесно блата от формата, веднага щом я извадите от фурната, сложете я върху кърпа

Зелето със свинско ни омръзна. Какво ново да приготвим с него (+рецепти)

Зелето със свинско ни омръзна. Какво ново да приготвим с него (+рецепти)

Все още по каците се търкяла по някоя и друга зелка, но сигурно вече са ви омръзнали традиционното свинско със зеле, както и зелевите сарми. Ще ви припомним още няколко начина да приготвите любимия

X